Declaratia unica pentru veniturile din strainatate.

Declaratia unica si veniturile din strainatate

Persoanele fizice care au obtinut venituri în afara României, în 2017, vor fi obligate sa le declare Fiscului pentru impozitare, conform noului mecanism de declarare si plata pentru persoanele fizice.
Raportarea se va face prin intermediul declaratiei fiscale unice, formular 212, care va folosit practic în detrimentul formularului 201, pe care îl depuneau pâna acum românii cu venituri obtinute din strainatate.
Persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati independente si alte categorii de venituri vor depune la Fisc o singura declaratie, care va cuprinde toate informatiile necesare privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate si va asigura simplificarea modului de stabilire si declarare a obligatiilor de plata.
Noul mecanism este inclus într-un act normativ publicat în Monitorul Oficial, respectiv OUG nr. 18/2018.
Concret, persoanele fizice vor depune anual o singura declaratie fiscala, în loc de sapte asemenea formulare, iar prevederea îi va viza si pe românii care obtin venituri din strainatate si care le declarau, pâna acum, prin intermediul formularului 201 – Declaratie privind veniturile realizate din strainatate.

Leave a Comment