O noua zi libera de la Guvern

Ziua de 23 ianuarie 2017 este zi libera pentru salariatii din sectorul public.

Ziua de 23 ianuarie 2017 este zi libera pentru salariatii din sectorul public, conformHotararii Guvernului nr. 28/2017 privind stabilirea zilei de 23 ianuarie ca zi libera”,publicata in Monitorul Oficial nr. 55 din 18 ianuarie 2017.Aceasta inseamna ca bugetarii vor avea doua zile libere consecutive deoarece ziua de 24 ianuarie 2017 este zi nelucratoare, fiind sarbatoare legala.
Decizia a fost luata de Executiv în contextul în care data de 24 ianuarie, care pica marti, este zi libera nelucratoare, pentru ca se sarbatoreste Ziua Unirii Principatelor Romane. Pentru ziua stabilita ca zi libera , institutiile publice îsi vor desfasura activitatea în regim de program normal în ziua de 28 ianuarie 2017 sau vor prelungi corespunzator timpul de lucru, pâna la data de 31 ianuarie 2017, potrivit planificarilor stabilite.Totusi exista si categorii exceptate de la aceasta prevedere, dispozitiile neaplicandu-se magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate în solutionarea proceselor cu termen în data de 23 ianuarie 2017 si nici participantilor în aceste procese.
In plus se mai specifica in Hotararea de Guvern faptul ca:
– Operatiunile de încasari prin virament transmise prin sistemul electronic de plati unitatilor Trezoreriei Statului în data de 20 ianuarie 2017 se vor inregistra în contabilitatea acestor unitati cu aceeasi data.
– Operatiunile de incasari prin virament în relatia cu institutiile de credit, aferente datei de 23 ianuarie 2017, se vor inregistra în contabilitatea structurilor cu atributii în domeniul decontarii din centrala Ministerului Finantelor Publice în data de 23 ianuarie 2017, iar în contabilitatea unitatilor teritoriale ale Trezoreriei Statului, în urmatoarea zi lucratoare. Eventualele retururi la incasare, aferente operatiunilor înregistrate ,se vor intocmi de unitatile Trezoreriei Statului cu data de 23 ianuarie 2017.

Leave a Comment