Scutirea pe profitul reinvestit acum pe perioada nelimitata

Scutirea pe profitul reinvestit de acum nu mai are un termen limita.

Scutirea de impozit pe profitul reinvestit, pe perioada nelimitata, intra în vigoare la 1 ianuarie 2017, potrivit Ordonantei de Guvern nr. 84, care aduce mai multe modificari Codului fiscal si Codului de procedura fiscala, publicata în Monitorul Oficial.
"Profitul investit în echipamente tehnologice, calculatoare electronice si echipamente periferice, masini si aparate de casa, de control si de facturare, în programe informatice, precum si pentru dreptul de utilizare a programelor informatice, produse si/sau achizitionate, inclusiv în baza contractelor de leasing financiar, si puse în functiune, folosite în scopul desfasurarii activitatii economice, este scutit de impozit. Activele corporale pentru care se aplica scutirea de impozit sunt cele prevazute în subgrupa 2.1, respectiv în clasa 2.2.9 din Catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, aprobat prin hotarâre a Guvernului", se mentioneaza în actul normativ.
Scutirea de impozit pe profitul reinvestit a fost introdusa la jumatatea anului 2014, însa pe termen limitat, si urma sa expire la finalul acestui an. De data aceasta, facilitatea a fost extinsa pe perioada nedeterminata.
Totodata, actul normativ introduce o facilitate pentru firmele platitoare de TVA, în perioada în care au codul de TVA suspendat. "În cazul înregistrarii în scopuri de TVA (…), persoana impozabila îsi exercita dreptul de deducere pentru achizitiile de bunuri si/sau servicii efectuate în perioada în care a avut codul de înregistrare în scopuri de TVA anulat, prin înscrierea taxei în primul decont de taxa (…) depus dupa înregistrare sau, dupa caz, într-un decont ulterior, chiar daca factura nu cuprinde codul de înregistrare în scopuri de TVA al persoanei impozabile", se precizeaza în actul citat.

Leave a Comment